Back to All Events

Kennismaking met Rebalancing

Tot januari kun je kennismaken met Rebalancing tegen een gereduceerd tarief bij Studio Heerengracht in Meppel. Van harte welkom!

Neem contact met me op voor het maken van een afspraak.

Open onderzoeken
“Op de tafel ervaar ik direct wat er bedoeld wordt met ‘bewustwording van wat er is’. Jeanine vertelt even later verder: ‘Het doel is niet om de pijn weg te krijgen. Rebalancing is geen geneeswijze. Maar het is wel belangrijk om het bewustzijn in de pijn te brengen en te kijken wanneer het is ontstaan. Niet om er een geestelijke oorzaak voor te vinden, maar om het open te onderzoeken. Rebalancing is niet alleen effectief bij lichamelijke klachten zoals pijn, maar ook bij psychisch-emotionele klachten zoals depressie, burn-out en spanningsklachten. Ook kan het helpen bij het verwerken van verlies en scheiding. Zo had ik laatst een veertigjarige cliënte met migraine. Ik heb veel gewerkt met haar nek. Tijdens het doorvragen kwam ik er achter dat de migraine negentien jaar geleden was ont- staan toen haar man was overleden. Ze was eenentwintig en pas getrouwd toen haar man plotseling stierf aan een hartaanval. Dit was een zeer zware belasting, niet alleen door de schok, maar ook vanwege hun boerenbedrijf wat ze nu in haar eentje moest dragen. Met dit thema hebben wij via de vastzittende nek gewerkt. Op dat punt in haar lichaam was het gaan vernauwen; haar angsten over hoe het leven verder moest, hadden zich daar vastgezet. Die bewustwording opende zo veel! Ze heeft na die sessie geen last meer gehad van migraine.

In onze maatschappij is de gebruikelijke reactie op pijn ‘weg ermee’. De pijn is niet welkom, dus slik je een pil zodat je het niet voelt. In rebalancing wordt er juist vanuit gegaan dat pijn iets aanwijst wat aandacht vraagt. Word geïnteresseerd in die pijn: Juist daar moet je wezen! Vragen die je jezelf kunt stellen zijn: ‘Wat doe je allemaal om er weg te blijven? Waarom is het zo naar om er met je aandacht bij te zijn?’ Door middel van diepe aanraking en het ademen naar die plek leer je bij de pijn te blijven. Hierdoor kom je zonder psychologisering vanzelf bij het psychologische aspect: de reden waarom je je niet goed voelt.

Vanzelf
Rebalancing onderscheidt zich van andere lichaamsgerichte therapieën door de nadruk op de spirituele dimensie. Je kunt uit de psychologische krampen stappen en voluit gaan leven. Onder elk gevoel, hoe moeilijk en zwaar ook, zit een bodem. Die bodem is een ervaring van ‘vanzelf’, van moeiteloosheid waar je contact mee kunt maken als je er maar bij blijft. De identificatie met ‘het kind dat altijd gevangen is’ stopt daar. Eigenlijk is het heel makkelijk, dit lichaamswerk: Je leeft in je lichaam, dus dan kun je maar beter gewoon helemaal ontspan- nen. Je moet het toch met dit lichaam doen, dus waarom niet zo prettig mogelijk?!
Maar het vraagt wel wat om dingen los te laten. Pijn is vaak ook vertrouwd. Als je iets opruimt uit je systeem, moet je ook een nieuwe balans zoeken. Mensen voelen zich vaak meer thuis bij hun beperkingen dan ze durven toegeven. Je kunt zo gewend raken aan je rugpijn dat je nerveus wordt als het er niet is. Interesse in zelfonderzoek is dus noodzakelijk om rebalancing-sessies te kunnen volgen. En overigens ook om ermee te werken!’ “

Uit een interview over Rebalancing met Jeanine van Deursen, één van de oprichters van de opleiding in Nederland.

Voel je ook interesse om de wijsheid van de lijf te onderzoeken?
Ben je nieuwsgierig naar deze manier van aanraken en zelfonderzoek?

In Meppel kun je tot 1 januari met korting een sessie boeken om kennis te maken met Rebancing en te ervaren wat het voor jou kan betekenen.

Ook kun je meedoen aan de introductiecursus ‘Onderzoek het zelf’
waar we op drie vrijdagmiddagen naar binnen gaan. Naar voelen, naar het laten ontvouwen van onze innerlijke wijsheid. (Lees hierover meer bij ‘Onderzoek het zelf’)

Van harte welkom! 💜

Hier lees je het hele interview met Jeanine. https://www.rebalancing.nl/…/up…/2014/06/VNGK_0314_P16-1.pdf

Reba kennismaking.jpg
Next
Next
December 12

Klusdagen Permacultuur Meppel Buurttuin & Voedselbos